Vergoeding MBSR (Mindfulness) training volwassenen
De MBSR training wordt door een aantal verzekeraars vergoed via het aanvullende pakket. Sommigen daarvan enkel bij burn-outklachten.

Wat kun je doen als je een MBSR training wilt volgen, het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, maar wel op zoek bent naar een vergoeding. Je kunt informeren bij bv:
– je werkgever;
– het UWV;
– de gemeente;
– arbeidsintegratie.

V.w.b. vergoeding bij een burn-out, wordt de volgende uitleg gegeven door de ‘Vereniging Minfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen’:
“In 2015 startten verzekeraars (o.a. VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig) met de vergoeding van mindfulness bij burn-out klachten in het aanvullende pakket. De vergoeding zal rond de € 350 per cliënt zijn (check de polis voor het precieze bedrag). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-outklachten”.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals Aandacht Groeit). U dient de factuur mee te sturen naar de zorgverzekeraar. In het geval van een burn-out, moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.” Kijk voor meer info op: www.zorgwijzer.nl

Aandacht Groeit geeft MBSR (Mindfulness) trainingen in Leusden. Marsha Kooy is een gecertificeerd trainer en heeft een categorie 1 lidmaatschap bij de VMBN en voldoet dus aan voorwaarden voor vergoeding. Voor meer informatie zie de website van VMBN.

“Voor het vergoeden van een mindfulnesstraining is door zorgverzekeraars aangegeven dat de aanbieder geen AGB-code hoeft aan te leveren, daar lang niet alle goed opgeleide categorie 1-trainers van de VMBN een AGB-code hebben. Het mindfulnesstrainerschap is een relatief nieuwe professie, waarvoor vooralsnog geen AGB-code voor bestaat.”

VMBN_logoS